U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Tot voor kort waren gebruikers al tevreden als er een WiFi verbinding was. De toenemende mobiliteit van mensen zorgt voor complexe eisen aan draadloze internetverbindingen.

Daarnaast zijn er veel meer WiFi apparaten dan enkele jaren geleden. Op het werk, in hotels, op vliegvelden maar ook op scholen verwachten internetgebruikers dat ze overal een snelle en betrouwbare WiFi verbinding kunnen gebruiken.

Daarbovenop willen zij zich ook vrij kunnen bewegen zonder dat de verbinding hapert of wordt verbroken, bijvoorbeeld als ze video’s en muziek streamen, maar ook bellen via Viop.

Tot slot moet de verbinding ook veilig zijn.

Seamless roaming faciliteert deze flexibiliteit. Met meerdere access points wordt een naadloos draadloos netwerk gecreëerd waarin de WiFi-gebruiker vrij kan bewegen. Zo kunnen er meerdere draadloze punten in een kantoor, gebouw of groep gebouwen worden geplaatst. Die punten werken samen om een constante verbinding te realiseren.

Bij seamless roaming worden de access points aangestuurd door een controller. De controller houdt de verbinding van de client in de gaten, waardoor de verbinding wordt ‘doorgeven’. De ene access point geeft aan dat het signaal overgenomen kan worden en verbreekt de verbinding pas als de volgende access point de verbinding met de client heeft overgenomen. Zo worden haperingen en storingen tot een minimum beperkt.

Seamless roaming is wat exper2 betreft, de enige juiste manier om een professioneel en stabiel WiFi netwerk op te zetten.